تغییر سن در شناسنامه
بر طبق قانون پس از تولد هر فرد، برای اخذ شناسنامه باید این موضوع به اداره ثبت احوال اعلام شود تا ضمن درج تولد فرد، شناسنامه برای شخص صادر شود. یکی از موضوعاتی که خیلی متقاضی دارد، تغییر سن در شناسنامه می باشد. البته این موضوع نیازمند شرایط خاصی می باشد و به همین راحتی که فرد اقدام به اصلاح شناسنامه خود کند سپس دستور تغییر سن صادر شود نیست. به طور کلی می توان گفت در شرایط بسیار خاص و پس از طی مراحل زیاد، دستور تغییر سن در شناسنامه صادر می شود.
در این حالت شناسنامه متعلق به خود فرد می باشد و فرد ادعا می کند سنی که در شناسنامه درج شده به دلیل اشتباه مامور ثبت احوال، با سن واقعی شخص متفاوت است و درخواست تغییر سن می کند. همچنین برای اینکه دچار مشکلات احتمالی نشوید، بهتر است از یک وکیل ثبت احوال کمک بگیرید.
البته لازم به ذکر است که فرد فقط در صورت ارائه مدارک کافی و قابل قبول، می تواند اقدام به تغییر سن در شناسنامه کند. این موضوع را نیز فراموش نکنید که هر فقط یکبار در طول عمر خود می تواند اقدام به تغییر سن در شناسنامه کند. پس اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که قصد تغییر سن در شناسنامه را دارید، توصیه می شود که ابتدا از مشاوران حقوقی گزوه وکلای داور، کسب اطلاعات کنید.
تغییر سن در شناسنامه در دو حالت امکان پذیر می باشد که در این قسمت به طور کامل آن را بیان می کنیم.
شرایط تغییر سن در شناسنامه
شماره 1- اختلاف سن فرد با سن درج شده در شناسنامه، کمتر از 5 سال باشد:
در این حالت فرد با مراجعه به دادگستری، مشکل خود را مطرح می کند. رسیدگی به این موضوع بر عهده دادگاه حقوقی محل سکونت متقاضی می باشد.نکته مهم این است که قانون اجازه اقامه دعوی در محل سکونت فرد را داده است نه محل صدور شناسنامه.
شماره 2- اختلاف سن فرد با سن درج شده در شناسنامه، بیش از 5 سال باشد:
در این حالت فرد با مراجعه به فرمانداری شهرستان محل صدور شناسنامه، درخواست خود را بیان می کند تا پرونده اش در کمیسیون تشخیص سن بررسی شود. این کمیسیون از رییس شورای اسلامی شهر، فرماندار، رئیس اداره ثبت احوال محل، پزشک منتخب و مدیر عامل سازمان بهداری استان تشکیل می شود.
فرد به این کمیسیون درخواست خود را ابلاغ می کند و پس از بررسی کامل، اگر دلایل و مدارک فرد کامل و قابل قبول باشد، همچنین پزشکان متخصص کمیسیون اختلاف سنی فرد را تایید کنند، اجازه تغییر سن در شناسنامه برای فرد ابلاغ می شود.
مراحل قانونی تغییر سن در شناسنامه
شماره 1- متقاضی برای اصلاح تاریخ تولد باید به دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود مراجعه و مدارک لازم را تسلیم و رسید آن را دریافت کند.
شماره 2- تاریخ تشکیل جلسه رسیدگی توسط دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن محل صدور شناسنامه به خواهان ( متفاضی ) ابلاغ خواهد شد.
شماره 3- درخواست کننده (خواهان) مکلف است در وقت تعیین شده با در دست داشتن شناسنامه عکسدار در کمیسیون تشخیص سن حاضر شود.
شماره 4- در صورت عدم حضور خواهان، چنانچه پرونده آماده برای اظهار نظر باشد، کمیسیون تصمیم لازم را خواهد گرفت و در غیر اینصورت درخواست او رد میشود. اما خواهان میتواند درخواست خود را مجدد به کمیسیون ارائه دهد.
شماره 5- کمیسیون میتواند در صورت لزوم صاحب سند را جهت معاینه و تعیین سن به پزشکی قانونی معرفی کند.
شماره 6- تصمیم کمیسیون تشخیص سن قابل اعتراض نخواهد بود.
شماره 7- تصمیم کمیسیون تشخیص سن به متقاضی (خواهان) ابلاغ میشود.
شماره 8- در صورت عدم موافقت کمیسیون با تغییر تاریخ تولد صاحب سند، درخواست مجدد پذیرفته نخواهد شد.
شماره 9- اجرای تصمیم کمیسیون تشخیص سن در اسناد سجلی و شناسنامه، مستلزم درخواست کتبی از طرف متقاضی است.
نمونه دادخواست کم کردن سن در شناسنامه
خواهان………
خوانده: اداره ثبت احوال …………………….. {ذکر اداره محل صدور شناسنامه }
خواسته: ابطال شناسنامه با شماره سریال ………………….. و صدور شناسنامه جدید
دلایل:
۱- تصویر مصدق شناسنامه
۲- تصویر مصدق شهادت شهود
۳- عنداللزوم جلب نظر پزشکی قانونی
مقام محترم ریاست دادگاه
با سلام و احترام به استحضار می رساند اینجانب به شهادت شهود و گفته تمامی اطرافیان و فامیل در (فصل) سال ……………………. به دنیا آمده ام لکن والدینم بر اثر بی توجهی به عواقب قانونی موضوع، به جای اخذ شناسنامه برای اینجانب، از شناسنامه برادر(خواهر) متوفی ام که در دوران طفولیت از دنیا رفته بود برای بنده استفاده نمودند که این موضوع همواره موجب آزار روحی و روانی بنده بوده است.
بنابراین با توجه به اینکه سن واقعی اینجانب با سن مندرج در شناسنامه تفاوت دارد تقاضای صدور حکم به ابطال شناسنامه با سریال فوق و صدور شناسنامه جدید با تاریخ تولد واقعی را از محضر مقدس دادگاه استدعا دارم.
با احترام
مدارک لازم برای تغییر سن در شناسنامه
اصل شناسنامه و کارت ملی به همراه کپی از هر دو، نامه مرجع قضائی، انتظامی یا ثبتاحوال و مدرک تولد یا تحصیلی معتبر است البته در مواردی ممکن شناسنامه پدر و مادر هم برای پاسخ به این درخواست نیاز باشد.
در هر دو حالت که بالا به آن اشاره کردیم، فرد با داشتن شرایط لازم می تواند اقدام به تغییر سن در شناسنامه خود کند.
شهرداد امکانی را فراهم آورده تا علاوه بر متخصصین حقوقی، عموم افراد جامعه نیز بتوانند در هر زمان و مکان نیازهای حقوقی خود را اعم از پرسش و پاسخ حقوقی، مشاوره آنلاین و بررسی آنلاین پرونده های حقوقی، حتی قبل از مراجعه به وکیل و طرح دعوی مرتفع نمایند.
شهرداد با تقسیم بندی وکلا به حوزه های مختلف تخصصی و احراز کفایت علمی و تجربی وکلای مربوطه پل ارتباطی بین وکلای برگزیده و مردم خواهد شد تا بدین وسیله فناوری نوین را در خدمت جامعه ایرانی قرار دهد.
اگر چه شرکت گامهای بلندی را برای تحقق اهداف خود برداشته است؛ این شما عزیزان خواهید بود که با بازخورد و انعکاس نقطه نظرات خود ما را در هر چه بهتر کردن خدمات شهرداد یاور و رهنمون خواهید بود.
وکیل تغییر سن در شناسنامه
پیدا کردن وکیل تغییر سن شناسنامه ماهر امری هست که هر یک از ما در طول زندگی شانس دارد به روشی به سراغش برویم. در واقع هر کدام از ما در طول زندگی شانس دارد که به دلیل مسائل حقوقی که برایمان پیش می آید نیازمند مشورت با یک وکیل تغییر سن شناسنامه دادگستری و به تبع آن پیدا کردن وکیل تغییر سن شناسنامه خوب باشیم. این مسئله می تواند پاس نشدن یک چک، مـوارد خانوادگی یا تنظیم قرارداد خرید یک مسکن باشد.
همیشه گفته شده است که پیشگیری بهتر از درمان می باشد، در موارد حقوقی نیز این جمله صدق میکند. همیشه بهتر است قبل از انجام هر معامله ای با یک وکیلی که در آن حوزه فعالیت می کند مشورت کنید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. برای تغییر سن در شناسنامه نیز اینکار ضروری می باشد، زیرا همانطور که در بالا اشاره کرده ایم هر فرد برای تغییر سن در شناسنامه فقط یکبار می تواند اقدام کند.
کسب مشاوره حضوری با وکیل برای چه کسانی مناسب می باشد؟
شماره 1- اگر سوالات بیشتری در مورد مسئله خود دارید.
شماره 2- اگر مدارک و اسناد بیشتری را می بایست به ملاحظه وکیل تغییر سن شناسنامه مورد نظرتان برسانید.
شماره 3- اگر شما مشکلتان بیشتر از یک پرسش معمولی است و نیاز به توضیح در مورد آن دارید.
شماره 4- اگر برای اعتماد به وکیل تغییر سن در شناسنامه خود نیاز به دیدار رو به رو با او را دارید.
در این موارد بهترین مشاوره برای افراد مشاوره حضوری می باشد.
ویژگیهای یک وکیل تغییر سن در شناسنامه خوب
شماره 1- در مورد وکیل انتخابی به خوبی تحقیق کنید تا از توانایی عملی، شهرت، حسن اخلاق، تجربه، سابقه، حق الوکاله و سایر خصوصیات وکیل انتخابی مطمئن شوید. تا بتوانید پرونده ای که ممکن است سرنوشت شما را تغییر دهد به دستان یک وکیل با کفایت بسپارید.
شماره 2- هيچ گاه صرفاً به تبليغاتي كه يك وكيل كرده است اکتفا نکنید. تبليغات تلويزيوني، اينترنتي و دیگر رسانه ها، معيار و ملاک مناسبي براي تحقيق نيستند. مي توانيد به كانون وكلاي دادگستري مراجعه كنيد و دربـاره سابقه وكيلي كه برای تغییر سن در شناسنامه قصد انتخاب دارید اطلاع پیدا کنید.
شماره 3- سن و جنس وكيل (زن يا آقـا بودن) ملاک و معيار مناسبي براي خوب بودن يا بد بودن وكيل نمی باشد. گاهي اوقات يک وكيل تحصيل كرده جوان بسيار مي تواند از يك وكيل سالخورده و با تجربه، به كار شما بيايد. زن يا مرد بودن وكيل خيلي اهميت ندارد و ملاک علم، شهرت و حسن خلق او می باشد.
با توجه به نکات ذکر شده در این مقاله متوجه شدیم که تغییر سن در شناسنامه شرایط و دشواری های خاصی را دارا می باشد و از آنجایی که هر فرد فقط یکبار اجازه اقدام به تغییر سن در شناسنامه خود را دارد، پس توصیه می شود در این مورد با وکلای حرفه ای و با تجربه گروه وکلای داور مشاوره کنید تا تنها شانس خود برای تغییر سن را از دست ندهید.
اثبات سن واقعی نسبت به سن ثبت شده در شناسنامه چگونه است؟
اثبات این که سن واقعی کمتر از سن شناسنامه ای است امری دشوار است در این خصوص می توان به شهادت شهود و ارجاع به پزشکی قانونی برای تشخیص سن واقعی استناد کرد باید توجه داشت که بر طبق ماده۲۴۱ قانون آیین دادرسی مدنی، تشخیص ارزش و تاثیر گواهی با دادگاه است.
آیا تغییر سن در صفحه توضیحات شناسنامه ذکر می شود؟
بله در صفحه توضیح شناسنامه قید می شود